2009. július 14., kedd

Harmadik gyergyói mintám


Eredetileg ezzel akartam nevezni :-D Kinéztem egy 114x158-as részletet az egyik mintaívről :) Aztán belláttam határaimat, még turbótűm ellenére is, hogy ha ezzel akarok nevezni, akkor bizony lemaradhatok :) Ezért megcsináltam a két kisebbet, amit szintén szerettem volna. Talán azokat holnap délelőtt végső formájukra tudnám hozni, mert a férjem szabin lesz, és esetleg egy kicsit nézne a srácokra...

Ez a kis mintácska fein-flobára készül, 1x1 szálon, 1 szál Caron Waterlilies, Far Horizons nevű fonalával. Nem tudom, hogy csak nekem álomszép ez a fonal, meg a minta így együtt?!
Azért mutatom meg egyébként most, mert lehet, hogy a héten már nem tudok többet bökni bele, pedig nagyon szeretem csinálni. De gépen van a minta meg, nincs kinyomtatva, és hát este már nem szeretem zúgatni a gépet emiatt. Úgyhogy délután, míg alszanak a fiúk, próbáltam hozzá elcsípni egy kis időt.
Sajnos a kép elég vacak lett, majd lehet, hogy ha lesz időm lecserélem jobbra.

Ma meg becsengetett a postás. Kb 1 hete van csengőnk. Kimegyek, mondta, hogy látta, hogy van csengőnk, hát becsengetett. És ugyen lenne két csomagom, de ő igazándiból nem hozta magával, mert hogy túl nagyok, úgyhogy vagy bemegyek érte ma délután a postára, vagy esetleg holnap akkor kihozná, ha nagyon akarom. Na mondom jó... ha olyan nehéz, vagy nagy a csomag, akkor miért ő hozza, miért nem a nagyobb postaszállitóautó?! Az egyik csomag szerintem Abilétől lesz, bár nem tudom mit küldhet, mivel meglepi a nyereményem, de azért csak nem lehet már olyan óriási csomag... A másik meg Collette-től lesz, nem bírtam ellenállni nála egy fehér alapon piros rózsás blúznak :) Úgyhogy most elcaplatok a fiúkkal a postára, cserébe igértem nekik zizit :)

14 megjegyzés:

Timici írta...

szép a minta, amit választottál, a fonal nekem is nagyon tetszik;o)
postás:S én nem szeretem őket, pont az ilyen húzásaik miatt:(
aztán majd muti miket kaptál!!!!

Nina írta...

Tényleg gyönyörű a fonal, illik a mintához!

Szerencsés vagyok, nagyon jófej a postásom, tudja, hogyha nem talál itthon, kinek adja le a dolgokat, mindig megkapok mindent ;) kop-kop.
Csak azt utálom, amikor szabin van, mert mindegyik helyettesítő link alak :(

unikat írta...

Ez a minta gyönyörű!
A fonalak nem különben.
Mutasd majd még!

Jutka írta...

Ugyan ezt a mintát is lementettem, csak maradtam a másik madárnál, mivel a korlátaimmal tisztába vagyok. Különben én csak a madarat akarom kivarrni, könyvjelzőnek és a farka egy kicsit gondolkodóba ejtett, nem tudom eldönteni hogyan férne fel arra a kis aida csíkra. De imádom ezt a mintát és ahogyan te megoldod, szuper!
Jó választás!
A postás: csak egyszer csengetett?

Kriszti írta...

Telitalálat a minta és a fonal párosítod! A Te tempóddal nem értem miért nem ezzel kezdtél a múlthéten.

Anita írta...

Nagyon tuti, és élőben még szebb.

A postással nekem is szerencsém van, ha épp itthon van valamelyik szomszéd, akkor beadja hozzájuk, és szerintem lelkesen csenget is, pedig általában senki nem nyit ajtót...

Én is várom a meglepetéseket, meg a blúzikát is!

Szentpyr írta...

leesett az állam! ez szuper és tudod miért, mert annyira TE vagy! hát ez nagyon ott van!;) várom a folytatást!:)

Delfike írta...

Hihetetlen milyen mennyiségű hímzést tudsz elkészíteni!Ráadásul egyik szebb,mint a másik!!!

Abile írta...

Nagyon szép lett ez a madár! A fonal is különlegesen szép!
Én nagyon izgulok, hogy tetszenek e majd az ajándékok! :o))

Dora írta...

Hát igen, mostmár én is értem, hogy miért csak cetli van mindig a postaládánkba... gondolom, mert ha nagyobb nem is fárad vele, hogy elhozza.
A régi helyen nekem is tök rendes volt, mindig felhozta, még azt is, amit nem kellett aláirni. Sőt az utcán meglátott, akkor mondta, hogy rég jött csomagom ;)

És örülök, hogy mindenkinek tetszik ez az elkezdett himzésem is :)

Rita jót mosolyogatam :) Már megint nem bírok kicsit hímezni :-D

Szentpyr írta...

Na jóóó igen, a méret is rád vall:))), de én az egész összhangra gondoltam, teljesen a te stílusod, személyiséged van benne!:) Legalábbis innen nézve... ja és újra mondom, nagyon kafa!;)

dviki írta...

Tök jó már most...mondom ezt úgy, hogy most nem ugrik be melyik minta is ez! ;))) Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre, mutasd minél előbb!!! :) A fonal pedig szuper- szuper...nekem is kell ilyen. :DDDDD

Szecsi írta...

Ezt a madárkát én is kiszúrtam. Nagyon szép lett és ezzel a színátmenetes fonallal pedig még lett egy különleges hangulata is!!

Dora írta...

Rita, értem mostmár :) Akkor mindenestül rám vall :)

Viki, ez egy nagy teritőnek a részlete, ez egy icike-picike része csak :)

Szecsi, ugye milyen tuti ez a madár! Nekem is ez tetszett meg benne, hogy milyen jól kihozzák 1 szinnel a formáját, a farkát, szóval nagyon tetszik!