2009. április 3., péntek

Rachel Anderson - Citrine (5)

Citrine múltkor


Citrine most

Ez nem lesz valami látványos, pedig jó sok óra van benne. Egyszerűen valami szinnel mindig kimaradt egy-két jel, aztán megint kimaradt, és megint. Úgyhogy százszor fűztem újra a fonalat, raktam el a bobinát, majd vettem elő. Még mindig sok a luk, tegnap reméltem, hogy este sikerül a végére jutnom, de nem igy lett. Pedig már tényleg nem sok van. De ha mondjuk megnézitek a hajában a csat helyét, ott 20 x hiányzik még, és ezt 9 színnel kell majd csinálni...
Ha tényleg kész lesz, akkor több mint 7220 x lesz kész, mivel néhol kimentem a lapból, mert jól haladós volt a rész, ami átlógott.

23 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem totál látszi, hogy milyen sokat haladtál! Az, meg, hogy már kész vagy egy lappal..... ügyes vagy :) Nekem meg fel kéne már kötni azt a bizonyost, különben hol lesz ez sal, ha nem haladok veletek....

dviki írta...

Nézem, nézem...és mindig az jut eszembe, hogy nekem nem lenne türelmem ilyen nagy és telibe hímzéshez!
A haladás pedig látszik és igen jól alakul!

Moklin írta...

Lehet, hogy rengeteg macera van a sok fonalváltással, de hogy ettől lesz gyönyörű az biztos. :)

Dora írta...

Hát pedig ne tudjátok meg milyen kevés ez az x, és hány ezer szinből állt... ha ez lenne az első himzésem tuti idegbajt kaptam volna, de igy nagy boldogan cserélgettem a szineket :)

Viki, én imádok ilyen nagyokat himezni :) És igazándiból költségtakarékos is lenne, mert évente 1 képet sem kéne keretezőhöz vinni :-DDD

Carol Anna írta...

Gyönyörű!
Szabad ilyet mutogani nekem így hétvége előtt?! :-D

Dora írta...

Anna, naná, hogy szabad, sőt muszáj ilyeneket egymásnak mutogatnunk ;) Tudod, így motiváljuk egymást a haladásra :-D

Melinda írta...

Tök jóóóó!:)
Ha már nagy lesz a csajod, a keret nem nyomja el a fonalat?

Dora írta...

Hát Melinda, bennem is felmerült már ez a gondolat. Ráadásul még egy lapnyi már semmiképpen nem fér bele a kerek rámába... és ezek olyan pici x-ek, nem tudom mi lenne velük, ha ráraknám a rámát. A nagy kereteim meg sajna mind foglaltak (3)... de úgyis azt akartam most, hogy egy kicsit mást himzek, ha kész egy lap. Addig megálmodom, hogy mi legyen vele...

Melinda írta...

Értem. Szörnyű, hogy mennyire nem egyszerű ez a hímzős élet!:D:D:D No, majd tapasztaljuk, hogy mit cselekszel!;)))

Miaanya írta...

A színváltásoktól én agybajt kapok, de van egy módszerem ami nekem bejön.
5-6 tűt fűzök be, és ha megint az a szín kell könnyebb cserélni. Csak akkor veszem elő a bobinát, ha az adott színt kivégeztem.öntapadós jegyzetlapra felírom a kódokat és a varrós dobozom tetejére ragasztom és körbebököm a tűket, az adott számhoz.
Ha kilőttem egy színt, cérna ki, kódot kihúzom, köv. szín befűz, kód a papírra. Na ezt jól leírtam ,de talán tudtam segíteni:)
Szerintem nagyon szépen hízik a csajszi;)

katha írta...

Szia :o)
Folyamatosan nézem a csajszik alakulását. Be kell valljam egyre jobban beleszerelmesedem! :o) Gratulálok a munkáidhoz!
Üdv
Katha

Dora írta...

Szia Katha :)
Köszönöm szépen!
Örülök, hogy neked is tetszik ez a képem :) így mindjárt más hímezni, hogy várjátok, hogy jelentsem :-D

Dora írta...

Mia, neked még akartam irni. Szóval értem amit írtál :)
Nekem az a bajom, hogy nem veszem észre, hogy van még egy adott jel a lapon. Csak mikor már jól elpakoltam. Szóval azért rakom el elviekben a bobinát, mert azt hiszem, hogy már végeztem azzal a szinnel.
Na meg ez a Citrine kerek 90 szinből áll :) Bár most jöttem rá, hogy Katától kaptam múltkor mágneses fonalrendezőt, ezt kéne használnom. Csak megint vennem kéne pár tűt vagy átnézni az összes anyagomat, és kiszedegetni belőlük a tűket :-D

Abile írta...

Ez Meseszép!!!

boci írta...

szia Dóri

Bekukkantottam Hozzád, nagyon szép dolgokat csinálsz. Hogy van időd ennyi mindenre munka mellett? :D
A válaszom amúgy igen. ;)

Dora írta...

Mónika, majd irok erre választ, csak rohanunk beiratkozni oviba ;) Csakhát ugye a netfüggőség :-D
Egyébként sejtettem, hogy igen a válasz, mert annyi minden egyezett :-D De gondolom nem nehéz kitalálnod, hogy miért jöttem rá ennyi infokból ;)

Dora írta...

Abile, köszönöm szépen!

A többi részt Bocinak írom, úgyhogy nyugodtan át lehet ugrani másnak ;) Nem lesz valami izgi ugyanis :-D
Munka mellett hogy himzek ennyit? Attól függ mire gondolsz, mi a munkám ;) Jelen pillanatban a gyereknevelés :) És mivel ide vagyok kötve a házhoz, így esténként hímzek ;) Na meg villámtűm van a csajok szerint.
Hozzád meg azért jutottam el, mert hímzős blogokra vadásztam. Aztán az első oldalon nem sokat láttam nálad :) Hát beleolvastam. Össze-vissza és akkor arra gondoltam, hogy lehet hogy egy himzős csajsziba botlottam, aki programozik is, vagy valami aféle!? Gondoltam, hu, de jó, aztán nézem, hogy ez nekem olyan ismerős... lehet, hogy ugyanabban a gyárban dolgozunk?! (Mármint amikor dolgoztam :)) és nézem hogy ráadasul szegedi szülőkkel, ahogy én is ;) Vicces volt :)
Egyébként ha lentebb mész az esküvős képekhez, akkor a férjemet fel kéne ismerned ;) Ja,és bent senki nem Dórinak hív :-D
És hát beszéltem már MG-vel hogy lassan mennék vissza igaz nem hozzá tartozom, hanem NG-hez, de azt mondta, hogy majd talán megoldható ;) Már nagyon mennék vissza, de sajnos még messze az ősz :( Mondjuk addig még bármi lehet, lehet, hogy nálatok nem is kell ember. Csakhát ugye nekem nincs régi projektes múltam, úgyhogy remélem, hogy ott szart se érek, és nem akarnak oda venni :-D

Dora írta...

Ja, most nézem, hogy nem is szegediek a szüleid... biztos abból gondoltam, hogy oda járkálsz :)

Dora írta...

Ja, Boci, elsőre rosszul tippeltem ki lehetsz, de mostmár majdnem biztos vagyok benne :)
Hogy van Niki barátném? :)

Szvercseg Henriett írta...

Meseszép!!!
Habár nem olvastam el minden hozzászólást:(, nem nyomja el a keret. Pontosabban visszaáll az ''eredeti'' formájára a hímzés. Kipróbáltam....HAED függő lettem:)

Dora írta...

Heni, köszönöm szépen!

Kipróbáltam én is, de nekem nagyon szétnyomta. Kerek rámáról beszélek egyébként. És a himzés maga 25 countos luganán 1x1 szálon van 1 szállal.
És tök torzra nyomta, már napokkal ezelőtt leszedtem, és nekem még mindig torznak néz ki.
Viszont érdekességképpen egy másik anyagon, szintén 1x1 szállal himeztem, csak ez nem pamut, hanem lenvászon, és ezen nem torzítja el a szemeket. Lehet, hogy számit az is, hogy milyen anyagra varrom. Ráadásul a Citrine anyagát totál szétnyújtotta a ráma, most úgy lötyög, hogy na. De majd holnap fotózok, aztán mutatom mikre gondoltam.

boci írta...

Huha, engem jól megkavartál most, hogy ki is vagy :)))

Niki közben átment egy másik részleghez (kilépett a cégtől, de mégis a cégnek dolgozik :) Egy emeleten vagyunk).
A monogramokkal kicsit bajban vagyok, én most NG alá kerültem be.

Megtaláltalak a wiw-en :D

Dora írta...

Na de akkor mostmár csak megvagyok :) Egyébként csak Nikit kellett volna kérdezned, tuti megmondja a választ :)
Én is az iwiw alapján találtalak meg :) Az itteni fotód stimmelt egy ottanival :) Na meg persze sokat segitett a benti phonebook, és a bögre a blogodon :)
NG, olasz ugyibár? Ha ő, akkor elviekben hozzá tartoznék... mert az ő szekciójának sorszámát viselte az a szekció amiből anno elmentem. Bár akkor még SB-é volt :) De egyébként ezt nem is értem, hogy ez hogy lehet, de a HRtől ezt a felvilágosítást kaptam...