2009. december 9., szerda

Milyen virág vagyok én

Sokaknál láttam már ezt a kis kvízt, és mivel nem nagyon tudok mostanában képekkel szolgálni, ezért most ez lesz itt :)
Csináltam ugyan hímzést is az elmúlt időben, csak melóhelyen vagyok egész nap, este nincs kedvem sosem fotózni. Na majd hétvégén ;)

Hát ez a virág lettem én :)

És kimásolom hogy mit irtak róla, mert nekem a virágok nem mondanak úgy egyébként semmit :) Azt sem találtam meg pl, hogy mi a magyar neve ennek a virágnak, és szerintem sosem láttam még ilyet.



"You stand up for what you believe in, even if it gets in the way of what other people think. You are proud of yourself and your accomplishments and you enjoy letting people know that."



I am a


8 megjegyzés:

Barbi írta...

Én sem ismerem, de minden esetre nagyon szép! :) Én írisz lettem. Szeretem a virágokat, de ez nekem sem mond semmit. :)

Jutka írta...

Szeretnék én elmondani róla egy pár dolgot, nekem van a kertemben. Képet is mutatnák a Cannáról, de itt nem tudok na meg persze csak a virágjáról van és szerintem inkább a levelével díszít, viszont jó magasra meg nő a levelei hosszúsága elérheti az 50cm is bár azért átlagosan kisebbek. Előfordul zöld és bordó színben is természetesen a levele és a szára, a gumóit ősszel fel kell szedni mert nem fagytűrő. Fagymentes helyen kell átteleltetni, tavasszal a gumók szétosztásával szaporítjuk. Viszont a teleltetésen kívül nem túlságosan igényes növény az öntözést meghálálja, mert gyönyörű PIROS virágokkal koronázza meg a növény csúcsát.

Dora írta...

Barbi, az Iriszt legalább ismerem, mint növényt legalábbis :)

Jutka, köszi szépen! :)
Na ha piros, akkor ez csak nekem való virág lehet :) Ha vásárolni akarok, akkor igy kell mondani, hogy Canna? Vagy van valami magyar neve?

Hesztia írta...

nekem sem ismerős, de nagyon dekoratív virág.Azért ez a piros nem a legrosszabb választás neked :))
ui. Nézz be hozzám egy percre

Timici írta...

Judit már elmondott előttem mindent:o) még annyit, hogy szereti a tűző napot, de félárnyékban is megél;o) régebben az autópálya elválasztó sávjába is ültették meg parkokba, mert tényleg nagyon kis igénytelen, viszont késő őszig virágzik.;o)
Neked való, szép viros virága van.

Én tátika lettem:D, a leírás jellemző rám. Tátikám amúgy nem volt, csak a szél idefújt magot és ősszel kihajtott, máig virágzik a teraszon. Na nem nagy szám, mert elég enyhe telünk van, még a petúniám és a szegfűm is virágzik.:o)

várom a fotókat, kíváncsi vagyok miket böktél;o)

Anita írta...

Ez a Canna nekem is nagyon tetszik, Fóton láttam sokat, ahogy megyek reggelente az állomás felé. Egyedül ez a gumós átteleltetés riasztott eddig vissza, mert én ilyesmire alkalmatlan vagyok... :( Anyukám k-val mondta legutóbb, mikor rákérdeztem, én is csak innen tudom.

Nekem meg a petúnia jött ki, és van benne igazság, amit írtak róla(m). Ja az angolra tettem fel, hogy ott is legyen már valami0

Rita írta...

Én ezt kaptam:

You Are a Daffodil

You have a sunny disposition and are normally one of the first to show up for the party. You don't need too much attention from the host once you get there as you are more than capable of making yourself seen and heard.

Dora írta...

Rita, ez tökre passzol rád :) A nárciszt legalább ismerem, mint virágot :)