2009. június 5., péntek

Michael Powell - Secret Garden I. (1)

Egy ritka pocsék ezer éves kép a régi állásról, még 2008. januárjából.

Ide jutottam vele pár nap alatt :)

Ide böktem x-eket

Ide böktem a kontúrokat :)

5000 év után újra elővettem :) Mert Jutka és Judit is ezt csinálták/csinálják, és elő kellett vennem :)
Még tavaly januárban böktem bele utoljára, mikor Botond született. Azóta félre volt téve, pedig nagyon imádom az MP-ket. Ez ráadásul készletben van, még előtte nyáron kaptam a szüleimtől születésnapomra. (Jelzem amennyiben még valaki meg akar lepni MP-vel, itt talál jópárat :) ) Szóval az anyaga is nagyon jó, azt hiszem Linda himzővászon lehet, 27-es. Jó nagyok ugyan így az x-ek rajta, de ezen szépen tudok hímezni :)

Tavaly ott tartottam vele, hogy 2 lap x-ei megvoltak, 1 majdnem, és még 2-be belekezdtem. 1 lapon meg majdnem minden kontúr megvolt. Én ugyanis abba belehalnék, ha a végén kéne a kontúrokat nyomnom, úgyhogy muszáj közben egy kicsit túlesnem rajta. Ráadásul az MP-ken nem semmi a kontúrmennyiség, hiszen ez teszi varázslatossá a képet. Jutka 1 szállal kontúrozta, én meg a készlet javaslata szerint még annak idején 2-vel kezdtem el. Őszintén szólva ahogy tartom a kezemben, egyre jobban tetszik 2 szállal a kontúrozás. Ennek több oka is van. Egyrészt szerintem elég nagyon az x-ek hozzá. Másrészt valahogy nekem ettől lesz az a gagyi-édes házikós kép. Szóval mégsem bánom, hogy 2 szálas a kontúr, elsőre ugyanis kicsit megijedtem tőle.

Na csak pár napja bököm, igazándiból azóta hogy Judit felrakott róla képet :) Úgyhogy a bal felső lapból befejeztem az x-ket, illetve kontúroztam valamennyit. Nem nagy haladás, de az enyém :)

6 megjegyzés:

Valikaa írta...

Húú nagyon jól néz ki!

Jutka írta...

Megemelem a kalapom, a te MP képed sokkal, sokkal jobb! Teljesen igazad van a kontúrral kapcsolatban két szállal kell varrni, most már tudom miért kell a minta leírásra nagyon figyelni, és szót is fogadni!!
Igen, szuper, ha össze lehet hasonlítani a varrományainkat! Viszont annak sem vagyok az elkötelezettje, hogy tök egyforma legyen mindenkinek a "műve" hiszen, csak van egyéniségünk is, ugye bár?
Ilyen esetekben érzem mennyire jó ez a blogolás.

Anita írta...

Jajjdeszép, jajjdeszép! Egyszer remélem, nekem is lesz ilyenem. :-)

Dora írta...

Jutka, teljesen egyetértek! Ezért jó a blogolás, hogy lássuk, hogy más hogy valósítja meg akár ugyanazt a mintát is :) Ettől szép minden, hogy mind kicsit más!

De örülök, hogy másnak is tetszik! Anita, te meg most "ajándékoztad" el a te MP készletedet ;) Pedig az is milyen jó!

Judit írta...

Ezek a színek... Nagyon szép!!!
Olyan jó, hogy mindegyik más és más.. :))
Én az enyémmel semmit sem haladtam, mert megérkezett az Újhold láz! :)

Dora írta...

Judit, ez mindent megmagyaráz :) Az Újhold naná, hogy az első :-DDDD