2009. május 19., kedd

Láthatatlan cérna

Nem tudom hányan vannak akik ezzel varrnak. Hát kipróbáltam. A Sárkánysal anyagom ugyanis kézzel festett, gondoltam, hogy ehhez úgysem találok passzoló színt, hát előveszem az ezer meg egy éve megvett láthatatlan cérnámat. Igen, ez tök jó, mert tényleg láthatatlan. Sem a tűben nem látom, sem hogy hol jöttem fel az anyagon, sem hogy hol kéne lemenni. Szóval ez a Trick or Treat fairy elég egyedi lesz mostmár végképp. Csak nagyjából tudom belőni a gyöngyöket, legalábbis ott ahol nem a ruhán van kihagyva neki a hely. Ahol nincs a közelében x, ott csak úgy bököm őket a vakvilágba, jobb híjján.
Úgyhogy az idegeimre megy. Jóóó lassan haladok így. És annyi, de annyi gyöngy van ezen a nyavalyáson, hogy az életben nem fűzöm fel rá őket. Kész van egyenlőre a hajában, a nyakában, meg a ruhája bal széle. Talán péntekig meggyöngyözöm... bár ki tudja. Most olyan jól kimaradt 4 nap himzés, hogy esküvőbe voltunk.

11 megjegyzés:

Anita írta...

Hát én már próbáltam, de aidán és csak olyan helyre kellett vele öltenem, ami x-ek között volt. Viszont a vasalásnál jól elolvadt, erre sem árt figyelni. Pedig én is azon gondolkoztam, hogy ezzel fogom felvarrni a gyöngyöket... de ez így nem túl biztató.

Melinda írta...

Hm... Távolabbi terveim közt szerepelt egy ilyen cérna beszerzése, de ezt olvasva ez lehet, hogy törlős...:S

Jutka írta...

Csak egy maradi, kisvárosi, nyanya vagyok ilyesmiről még nem is halottam. Látni meg főleg nem láttam:O)))

Unknown írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz: hogy hogy még én sem hallottam róla??????

Dora írta...

Jutka, te mindig olyan viccesen tudsz fogalmazni, jót nevettem :)
Én sem régóta tudom, hogy van ilyen. Bár a Mirabilia minták azt hiszem irják, hogy ezzel javasolt felvarrni, vagy a gyöngy szinével megegyező fonallal, amit én felülbiráltam az anyaggal egyezővel, ami szerintem azért logikusabb, mert nem fog az ember gyöngyszinenként mással varrni. Na de eltértem a témától.

Mindjárt keresek valami linket, hogy hogy mutat feltekrve, de tulképpen egy nagyon vékony damilszerűség. Mondjuk nekem még az is kétes, hogy ez vajon ott marad ha alábújtatom a fonákon?!? Mert hát nem éppen tapadós, hanem jó kis csúszós műanyagszerű, és hát a gyöngyök meg előlről gondolom húzzák... na mindegy, vagy 100 alá alábújtattam.

Na, ő lenne az: http://www.123stitch.com/cgi-perl/itemdetail.pl?item=WT212

Egyébként tényleg jó lesz tőle a kész mű, mert valóban sehol sem látszik a gyöngyrávarrás, de azt hiszem ez erős idegzetűeknek való.

Ja, és azt kihagytam, hogy folyton kicsúszik a tűből...

Anette, akartam még neked mondani, hogy örülök, hogy te is hagytál nálam kommentet :)

Jutka írta...

Jaj, de jó megnevettelek!
Ha már ilyen csúszós meg olvad is a hőtől a hátulján picit, ha megmered kockáztatni vasald meg (de nem az én ötletem)

Kriszti írta...

Most elgondolkodtattál.... Én is vettem a Mirás csajokhoz ilyen cérnát, most gyorsan kibontottam. Mostmár mindent értek. Lehet hogy nem ezzel fogok gyöngyöt varrni. :(

Fauna írta...

Azt hiszem, ez a fajta cérna (amiről még én sem hallottam ezelőtt) nem nekem való, engem idegesítene. :) De a te kitartásodat tisztelem. :)

Dóra írta...

Én még nem bontottam ki, na majd megnézem én is mihamarabb. Bár ha az eredmény szép, akkor megéri a kínlódást.

xenasi írta...

na az első mirabilia mintámra én is azt használtam, amit a minta írt...
azóta dmc-vel varrom fel a gyöngyöket :DD
az sem látszik ki alóla :))

Dora írta...

Kriszti szerintem azért próbáld ki a fonalat, ha már vettél. Azért mert én utálom, nem biztos, hogy te is utálni fogod :)

Fauna, lehet, hogy nekem is csak ez a képem lesz ilyen fonallal, mert többet nem biztos, hogy lesz türelmem hozzá.

Dóra, tényleg szép egyébként vele, mert semmi sem látszik. Majd viszem úgyis a talira, megkukkolhatod.

Edit, ugyehogy jobb a jó öreg DMC :-D