2010. augusztus 28., szombat

Nagyi négyzet

Persze nekem is kell ilyen, miért is ne! Pláne, hogy újabb fonalakat akarjak majd rendelni, mert olyan tuti nincs itthon, ami pont ehhez passzol, és pont van itthon.

Kipróbáltam. Már csak azért is próbálkozok a horgolással, mert meg kéne valamikor majd csinálni nagymamám terítőjének utolsó hiányzó negyedét. De nem azon akarok bénázni, meg lebontani, meg újra kezdeni. Azt azt akarom, hogy élvezzem csinálni!

Ezért kipróbáltam nagyi négyzetét. Na asszem nekem a szöveges leírások nem valók. Egész egyszerűen félreértem. A lerajzolt minták annál egyszerűbbek, ott nincs vita, minden egyértelmű jelentéssel bír. Nem hiába van matekos agyam...

Úgyhogy íme a hót béna, nem is négyzet :-D

És a csodás végeredmény:

Ez csak próba fonalból, hogy egyáltalán meg tudom e csinálni. Egy kis maradék még a Sun Ray Shawl-omból.

5 megjegyzés:

Jutka írta...

Szerintem megy ez neked, egy takarónyi nagyi négyzet után kezdheted a nagymama kendőjét:)
Jó csak vicceltem, de olyan régen mutattál már akármit is és úgy vártam.

Christine írta...

Mindent bele!!! Én drukkolok minden nagyinégyzet-kezdőnek, így Sárgavirágnak is, mivel én sem tudok még négyzetet kötni, és ha minden kezdőnek sikerül, akkor nekem is kéne:)))

CathlenKata írta...

Fog ez menni neked, az elsőt ott rontottad el, hogy nem volt egyforma minden oldal. (Ha jól láttam) de a második már négyzet és ez a lényeg!

Dora írta...

Jutka, azt számoltam, hogy a mi ágyunkra ebből a méretből 625 négyzetet kéne csinálnom :-DDDD

Christine, hidd el neked is menne, ha nekem is ment, anélkül, hogy valaki élőben mutatta volna. Ha élőben látom, akkor általában gyorsabban felfogom, így muszáj volt kétszer neki futni :-D

Kata, igen az volt a baj, hogy megzavart a leírás. Azt írta, hogy ismételjem a sor végéig, és abba én beleértettem a sarok lukat is, amit nem kellett volna. Igy lett ilyen torz a négyzet.

CathlenKata írta...

Hát én videóból tanultam meg nagyinégyzetet horgolni, nem leírásból.Azóta csináltam egy takarót a fiamnak, egy kispárnát a hátam mögé, és egy babatakarót... kicsit bele is untam, igaz a fonalam is elfogyott.....